Sinus Lift – Redobândirea Zâmbetului Perfect Prin Tehnici Avansate de Implantologie Dentară

În domeniul stomatologiei moderne, avansul tehnologic a făcut posibilă redobândirea unui zâmbet perfect prin intervenții precise și inovatoare. Una dintre aceste proceduri avansate este sinus lift-ul, o tehnică chirurgicală ce permite pacienților cu probleme ale maxilarului să beneficieze de tratamente dentare eficiente, cum ar fi implanturile dentare. 

În acest articol, vom explora în detaliu ce este sinus lift-ul, cine ar putea beneficia de această procedură și cum funcționează mai exact.

Ce este sinus lift-ul?

Sinus lift-ul, cunoscut și sub numele de elevare a peretelui sinusal sau de augmentare a sinusului, reprezintă o intervenție chirurgicală stomatologică complexă, care se desfășoară în zona maxilarului superior. Scopul acestei proceduri este să crească înălțimea osului alveolar în regiunea sinusurilor maxilare, pentru a oferi suficient spațiu pentru implanturile dentare.

Când este necesar un sinus lift?

Sinus lift-ul este o opțiune viabilă pentru pacienții care se confruntă cu următoarele probleme:

  1. Pierderea dinților din zona maxilarului superior: Dacă ai pierdut dinții din regiunea maxilarului superior, osul alveolar din acea zonă poate începe să se atrofieze sau să se subțieze.
  1. Insuficientă înălțime a osului alveolar: Pentru a insera un implant dentar într-un mod sigur și stabil, este nevoie de o cantitate suficientă de os alveolar. Dacă osul existent nu este suficient de înalt, poate fi necesar un sinus lift pentru a crea un suport adecvat pentru implant.
  1. Poziția sinusurilor joase: Unele persoane au sinusuri maxilare aflate la o înălțime mai scăzută, ceea ce poate limita spațiul disponibil pentru inserarea implanturilor dentare.

Cum funcționează procedura de sinus lift?

Sinus lift-ul este o procedură chirurgicală efectuată de către un chirurg stomatolog cu experiență în implantologie dentară. Aceasta este, de obicei, efectuată sub anestezie locală sau generală, pentru a asigura confortul pacientului.

Pas cu pas, procedura de sinus lift implică:

  1. Examinarea inițială: Înainte de a efectua sinus lift-ul, medicul stomatolog va efectua o evaluare amănunțită a sănătății dvs. generale și orale. De asemenea, vor fi realizate imagini cu ajutorul radiografiilor și scanărilor CT pentru a determina exact cantitatea de os disponibilă și poziția sinusurilor maxilare.
  1. Realizarea inciziei: Se va face o mică incizie în gingie, în zona în care va fi plasat implantul dentar. Aceasta permite accesul la osul alveolar și la membrana sinusurilor maxilare.
  1. Ridicarea membranei sinusului: Prin intermediul acestei incizii, medicul va ridica cu atenție membrana sinusului, eliberând spațiul de sub ea.
  1. Adăugarea grefei: În spațiul creat între membrana sinusului și osul alveolar, se va introduce o grefă (de obicei, particule de os sau înlocuitori sintetici de os) pentru a stimula creșterea de os nou.
  1. Vindecarea și integrarea: După adăugarea grefei, osul trebuie să se vindece și să se integreze cu structura osului alveolar existent. Acest proces poate dura câteva luni.
  1. Plasarea implantului dentar: După vindecare, când osul a devenit suficient de dens, medicul stomatolog va insera implantul dentar în osul alveolar, asigurându-se că acesta se integrează în mod corespunzător.

Sinus lift-ul este o procedură chirurgicală complexă, dar esențială pentru pacienții care doresc să beneficieze de implanturi dentare în zona maxilarului superior. Prin ridicarea sinusurilor maxilare și stimularea creșterii de os nou, sinus lift-ul permite medicilor stomatologi să ofere soluții eficiente și de lungă durată pentru pacienții cu deficiențe ale osului alveolar.

Te așteptăm la Sentrumdent Cluj pentru a crea, împreună, un plan de tratament personalizat, potrivit ție și nevoilor tale. 

Adresă

Avram Iancu Nr. 20 400089 Cluj-Napoca

Număr Telefon

0724 686 368

Adresă Email

contact@sentrumdent.ro