A-PRF, I-PRF & Sticky Bone​

A-PRF, I-PRF & Sticky Bone

A-PRF (Advanced Platelet Rich Fibrin)

Reprezintă ultima tehnologie in chirurgia dentară și implantologie, scurtând cu până la 50% timpul de vindecare după intervențiile de chirurgie orală ! Este o substanță obținută în urma centrifugării sângelui recoltat în eprubete speciale, chiar înaintea intervenției. Aceasta conține plachete sangvine, bogată în proteine, trombocite, factori de creștere si alte celule necesare pentru vindecarea si regenerarea rapidă a organismului.

Factorii de creștere din membranele obținute prin tehnica A-PRF sunt eliberați treptat timp de 7 zile. Acțiunea lor duce la o vindecare rapidă încă din primele zile după intervenția chirurgicală. Aceștia stimulează angiogeneza ( formarea de vase de sânge noi ) si implicit aportul de factori nutriționali și de vindecare. În zona grefată, A-PRF-ul contribuie decisiv și in faza de consolidare a rezultatelor obținute inițial.

Membranele A-PRF si lichidul obținut, se folosesc în combinație cu grefele osoase folosite in augmentările osoase și în implantologie. Scopul este de a determina vindecarea rapidă osoasă și fixarea celulelor osoase pe suprafața de titan a implanturilor dentare.

I-PRF

Este PRF sub formă lichidă (injectabilă – de aici și „I”-ul)

Sticky Bone

Se obține din mixarea PRF-ului si I-PRF-ului cu materialul de augmentare osoasă (autogrefă/xenogrefă). Materialul rezultat este o masă densă și stabilă ce poate fi manevrată ușor si aplicată in zonele necesare. Este foarte eficientă in regenerarea osoasă ghidată.

Tehnica PRF a avut nevoie de mai mulți ani să se impună ajungând astăzi sa fie considerata ca fiind cea mai simplă, cea mai ieftină si cea mai eficace. Rezultatele clinice obținute prin utilizarea PRF sunt in principal legate de eliberarea prelungită a factorilor de creștere. Însă, sunt legate și de prezența fibrinei polimerizate obținute la sfârșitul centrifugării.

Adresă

Avram Iancu Nr. 20 400089 Cluj-Napoca

Număr Telefon

0724 686 368

Adresă Email

contact@sentrumdent.ro

Denumire juridică: Prodan V. Lavinia Cristina - Cabinet Medical Medicină Dentară, Ortodonție și Ortopedie Dento-Facială