Chirurgie Laser

Chirurgie Laser

Frenectomia

Frenectomia este procesul de îndepărtare a unui fren din cavitatea orală.

În cavitatea orală avem mai multe frenuri, între buza superioară și gingie, între buza inferioară și gingie și între limbă și planșeu bucal.

Aceste frenuri pot să producă probleme importante de vorbire, de aspect fizic, sa împiedice pacientul să zâmbească și să apară dureri. Pot să încurce un tratament ortodontic sau o lucrare protetică. În cazul nou născuților pot să împiedice hrănirea la sân.

Frenectomia cu ajutorul laserului este simplă, rapidă, doar cu anestezie topică (fără înțepături). Este o intervenție sigură, fără durere în timpul și în urma acesteia, fără fire de sutură, fără sângerare și cu o vindecare rapidă.

Gingivectomia

 

Ce inseamnă gingivectomia?

  Gingivectomia reprezită îndepărtarea unei porțiuni de gingie din jurul unuia sau mai multor dinți. Aceasta se face în vederea corectării poziției gingiei sau a îndepărtării unei porțiuni hipertrofice de gingie. Aceste porțiuni pot dăuna aspectului estetic și încurcă igienizarea corectă a cavității orale.  

Când are nevoie pacientul de gingivectomie?

 
  • Pacienții cu procese carioase subgingivale la care accesul la nivelul cariei este îngreunat de excesul de gingie.
  • Pacienții cu aparate dentare (fixe în special) pot dezvolta gingivite și hipertrofii gingivale ( creșterea gingiei peste dinți). Acestea îi împiedică să efectueze o bună igienizare a cavității orale.
  • Adolescenții cu probleme hormonale pot suferi de gingivite cu hipertrofie gingivală.
  • Femeile gravide pot să dezvolte gingivita de gravidă.

Elongarea Coronara

Ce este elongarea?

Îndepartarea unei porțiuni gingivale și osoase din jurul unui dinte.

Când avem nevoie de o astfel de intervenție?

Atunci când un dinte s-a fracturat subgingival și dorim să îl reconstruim corect sau în cazul unui proces carios foarte adânc, subgingival.

Cum se efectuează?

Cu ajutorul laserului această procedură este simplă, rapidă, fără durere în timpul si post intervenției, fără bisturiu și fire de sutură.

Adresă

Avram Iancu Nr. 20 400089 Cluj-Napoca

Număr Telefon

0724 686 368

Adresă Email

contact@sentrumdent.ro

Denumire juridică: Prodan V. Lavinia Cristina - Cabinet Medical Medicină Dentară, Ortodonție și Ortopedie Dento-Facială