Periuta electrica vs. periuta traditionala

Instrumentele pentru ingrijirea dentara precum periutele de dinti, ata dentara, pasta de dinti si altele sunt extrem de importante pentru un zambet sanatos. Exista atat de multe modele, incat alegerea poate fi uneori coplesitoare. Insa, trebuie sa stii avantajele fiecaruia pentru a face alegerea potrivita.

Periutele de dinti electrice oare curata cu adevarat mai bine dintii? Pentru a te ajuta in luarea unei decizii, iti prezentam avantajele si dezavantajele celor doua tipuri de periute.

Periuta de dinti electrica

Un avantaj imens pe care il ofera periuta de dinti electrica este faptul ca e mult mai distractiva si mai usor de folosit pentru copii, deoarece poate face acest obicei mult mai distractiv. Periutele de dinti electrice sunt mai eficiente decat cele traditionale datorita numarului mare de rotatii/vibratii pe minut.

De asemenea, periutele de dinti electrice te ajuta sa economisesti timp, deoarece curata mai repede dintii. Acest lucru inseamna ca curatarea corecta a dintilor se reallizeaza intru-un timp mai scurt.

Unul dintre dezavantajele majore al periutelor de dinti electrice este pretul. Chiar si cele mai ieftine periute de dinti electrice sunt mai scumpe decat cele traditionale. De asemenea, capetele trebuie inlocuite la fel de frecvent precum inlocuirea unei periute traditionale.

  1. Periuta rotativa

Periuța electrică clasică are un capăt de periaj rotund, care poate efectua automat circa 5.000 de rotații pe minut. De asemenea, unele modele funcționează pe baza unor pulsații, pe care producătorii le descriu ca fiind asemănătoare cu aplicarea unor lovituri ușoare asupra suprafeței dinților și care favorizează îndepărtarea plăcii bacteriene.

În ceea ce privește metoda de periaj, în cazul în care utilizăm o periuță electrică rotativă, fiecare dinte trebuie curățat individual. Capătul de periaj trebuie poziționat pe linia gingiei și deplasat încet de la un dinte la celălalt. De asemenea, este important să nu uităm de spațiile interdentare.

  1. Periuta sonica

Dacă nu ai întâlnit până acum termenul de periuță sonică, iată câteva dintre caracteristicile acestei tehnologii. O periuță electrică sonică are fire care produc mii de vibrații pe minut, utilizând o tehnologie sonică deosebit de avansată.

Tehnica de periaj este similară celei întrebuințate atunci când folosim o periuță de dinți manuală, dar, spre deosebire de aceasta din urmă, o periuță sonică nu necesită aplicarea de multă presiune asupra suprafețelor dentare, protejând astfel smalțul dinților. De asemenea, mișcările automate circulare contribuie la curățarea spațiilor interdentare.

Poți alege dintr-o gamă variată de capete pentru periaj, adaptate nevoilor tale (cum ar fi capetele speciale pentru albire, capetele de periaj pentru gingii sensibile, cele pentru curățare în profunzime etc.).

După ce te-ai familiarizat cu diferențele tehnice dintre tipurile de periuțe de dinți electrice pe care le ai la dispoziție, este timpul să te întrebi dacă o periuță sonică este mai bună pentru tine decât o periuță electrică rotativă, sau viceversa. În principiu, răspunsul depinde de preferințele tale.

O periuță ultrasonică oferă totuși câteva beneficii sigure atunci când o comparăm cu un model rotativ, cum ar fi:

  • Datorită capătului de periaj de dimensiuni mai mari, periuța sonică poate curăța mai mulți dinți în același timp față de periuța rotativă.
  • O periuță sonică este mai delicată cu gingiile tale, necesitând aplicarea unei presiuni mult reduse și este, astfel, mai potrivită pentru persoanele cu gingii sensibile.
  • Datorită numărului ridicat de vibrații sonice pe care le produce, periuța de dinți sonică este deosebit de eficientă în curățarea dinților.

Periuta de dinti traditionala

Periuta de dinti traditionala iti ofera control maxim asupra modului in care iti cureti dinti. Poti decide cat de repede sau usor iti periezi dintii, gingiile si limba. Acest lucru ofera o curatare mai confortabila, in special pentru cei cu zone sensibile.

Periutele de dinti traditionale sunt mai accesibile ca pret. Ele nu ocupa spatiu si sunt perfecte pentru calatorii, mai ales ca nu au parti suplimentare.

Periutele de dinti traditionale se bazeaza pe faptul ca utilizatorul are o tehnica excelenta de periaj. Acesta este principalul dezavantaj al acestora.

Pentru a curata bine dintii este nevoie destul de multa dexteriate, miscarile facanduse cu periuta in unghi de 45grade de la roz (gingie) inspe alt (dinte) pe fetele laterale ale dintior si pe zona masticatorie se fac miscari circulare.

Pentru a efectua un periaj corect trebuie minim 5-6 miscari pe fiecare dinte. Ceea ce duce la un timp crescut a periajului.

Adresă

Avram Iancu Nr. 20 400089 Cluj-Napoca

Număr Telefon

0724 686 368

Adresă Email

contact@sentrumdent.ro