Albirea dentară profesională – Procedură rapidă și sigură

Albirea dinților este unul dintre cele mai populare tratamente de cosmetică dentară, oferind o modalitate rapidă, non-invazivă și accesibilă de a îmbunătăți zâmbetul. Evaluate universal, tratamentele de albire sunt disponibile pentru a satisface orice buget, interval de timp și temperament. 
Practic, toți cei care optează pentru albirea dinților văd o îmbunătățire moderată până la substanțială a luminozității zâmbetului lor. Conform explicațiilor medicilor din domeniu, aceasta nu este o soluție permanentă de decolorare și necesită întreținere sau „retușări” pentru un efect prelungit. 

Ce este albirea dentară profesională?
Albirea dentară este procedeul prin care dinții își recapătă culoarea albă strălucitoare. Este realizat cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație, mai exact laserul Epic Biolase și lampa Zoom. În confortul casei tale, poți utiliza gutierele Opalescence, pentru un rezultat asemănător. 

Ce este diferit la epic Biolase si lampa Zoom?
Anumiți pigmenți alimentari (cafea, tutun, ceai, vin roșu etc.), precum și coloranții intrinseci pentru dinți (tetraciclină, exces de fluor) pot provoca modificări nedorite ale culorii dinților. Sistemul de albire Epic Biolase alături de lampa Zoom aduc rezultate remarcabile în doar o ora de tratament în cabinetul stomatologic, fiind inofensiv.

Când este recomandat să facem albire dentară?
În principal, factorul de care trebuie să ținem cont este pulpa dentară. Acesta trebuie să fie complet dezvoltată, astfel, vârsta minimă este de 18 ani. 

Care sunt rezultatele albirii dentare și cum le păstrăm pe termen lung?
Această procedură poate albi dinții de la 6 și până la 12 nuanțe. Pentru a prelungi culoarea dinților proaspăt albiți există câteva sfaturi pe care le poți urma:
Repetarea albirii la domiciliu  – efectuată la fel de rar, o dată pe an.
Evitați alimentele și băuturile de culoare închisă timp de cel puțin o săptămână după albire.
Ori de câte ori este posibil, sorbiți băuturi de culoare închisă cu un pai.
Practicarea unei igiene orale excelente – periaj și ață dentară după masă și la culcare.

Care sunt riscurile albirii dentare?
Înainte de a realiza o albire dentară, specialiștii recomandă asigurarea unei danturi sănătoase. Astfel, este necesară efectuarea un detartraj cu ultrasunete, fiind urmat de un periaj profesional air-flow și fluorizare.
Tratamentele de albire a dinților sunt considerate a fi sigure atunci când procedurile sunt urmate conform instrucțiunilor. Cu toate acestea, există anumite riscuri asociate cu albirea pe care trebuie să le cunoașteți.

Iritația gingiilor
Iritația durează de obicei până la câteva zile și dispare după ce albirea a încetat sau concentrația de peroxid utilizată în timplut procedurii a fost redusă.
 Sensibilizarea smalțului dintelui
Albirea poate provoca o creștere temporară a sensibilității la temperatură, presiune și atingere  și este unul dintre cele mai frecvente efecte adverse ce va dispărea treptat odată cu finalizarea tratamentului. Totodată, poți folosi o pastă de dinți specială pentru dinți sensibili, pe care o găsești în farmacii.
 
După realizarea procedurii de albire, trebuie să avem în vedere 3 reguli majore, care asigură sănătatea orală :
Periaj de două ori pe zi, suplimentat de folosirea aței dentare și apei de gură;
Fumatul trebuie evitat timp de 24 de ore;
Nu este recomandat consumul de alimente sau băuturi colorante precum cafeaua, ceaiul, fructele roșii, vinul, oțetul balsamic, etc, întrucât dinții albesc până la 48 de ore după încheierea procedurii.

Beneficiile albirii dentare profesionale sunt:
 
Îndepărtarea petelor de pe dinți deoarece cea mai eficientă modalitate prin care sunt îndepărtate petele, spre deosebire de pastele tradiţionale sau chiar şi de cele speciale pentru albire, deoarece acţionează în profunzimea dintelui;
Efectul estetic al albirii dinților – deoarece dantura va fi mai albă și va avea un aspect sănătos
Albirea profesională este inofensiva pentru smaltul dintilor;
Este o procedura care nu implica durere.

Te așteptăm la cabinetul Sentrumdent din Cluj-Napoca pentru un consult dedicat procedurii de albire a dinților!

Adresă

Avram Iancu Nr. 20 400089 Cluj-Napoca

Număr Telefon

0724 686 368

Adresă Email

contact@sentrumdent.ro