7 Beneficii ale controlului periodic la stomatolog

Majoritatea oamenilor vor spune că vizitele la dentist nu sunt o prioritate pe listele lor cu lucruri de făcut. Dacă ideea de a merge la stomatolog te sperie puțin, trebuie să știi că sunt o mulțime de avantaje care te pot face să te programezi chiar acum. Noi avem pentru tine 7 dintre aceste bonusuri de care te bucuri dacă îți vizitezi dentistul regulat.

Ce se întâmplă la o consultație stomatologică?

În mod normal, există două părți ale unui control. În primul rând, medicul îți va examina starea orală generală, inclusiv dinții, gingiile și limba, ca parte dintr-un control de rutină. În al doilea rând, medicul va curăța cavitatea orală. În final, medicul stomatolog va stabili un plan ulterior pentru tine și va face programările viitoare în funcție de serviciile de care ai nevoie.

Acum, să trecem la cele 7 avantaje:

  1. Prevenirea problemelor viitoare

Unul dintre beneficiile vizitelor regulate la stomatolog este faptul că dentistul este capabil să observe și să depisteze mici probleme, care se pot dezvolta în timp. De exemplu, dacă își dă seama că o carie este pe cale să devină din ce în ce mai mare sau dacă observă că gingiile tale nu sunt în cea mai bună formă, poți primi tratament preventiv, la timpul potrivit.

  1. Salvarea dinților tăi

Uneori, pacienții ajung în punctul în care un dinte este atât de afectat încât trebuie scos de tot. Iar având în vedere că avem un singur set de dinți adulți, pierderea unuia dintre ei poate fi în detriment pentru sănătatea orală generală.

În momentul în care pierzi un dinte, se pot întâmpla diferite lucruri în gura ta, precum deplasarea celorlalți dinți. Acest lucru poate cauza disconfort și îți poate schimba complet zâmbetul. Tocmai de aceea, salvarea dinților este un beneficiu principal al vizitelor regulate la dentist, efectele pierderii acestora fiind ireversibile.

  1. Educarea despre o igienă dentară adecvată

Există o mulțime de oameni dezinformați în ceea ce privește modalitățile adecvate de menținere a igienei dentare. Majoritatea persoanelor se spală pe dinți o dată pe zi și nu folosesc niciodată ață dentară. Probabil nu sună ca fiind mare lucru, dar, pe termen lung, aceste obiceiuri pot avea efecte simțitoare.

Obiceiuri precum spălarea dinților după fiecare masă și folosirea aței dentare cel puțin o dată pe zi te vor ajuta să lupți cu bacteriile din gură și vor sprijini sănătatea generală a dinților tăi.

  1. Ajutor cu problemele conexe

Există câteva probleme legate de sănătatea ta dentară, pe care, probabil, nici nu le bagi în seamă, cum ar fi lipsa somnului sau apariția unor dureri de cap. Așadar, depistarea și tratarea acestor probleme este un alt avantaj major al vizitelor regulate la dentist.

  1. Tratarea respirației urât mirositoare

Un caz de respirație neplăcută cronică reprezintă mai mult decât respirația de dimineață sau consumul de ceapă și usturoi. O asemenea afecțiune poate interveni după lipsa constantă a obiceiurilor corecte de igienă orală. Așa că, aceasta nu este o problemă pe care să o ignori sau să încerci să o rezolvi singur. Dar medicul stomatolog, cu siguranță, te poate ajuta.

  1. Sentimentul că totul este în regulă

Durerile de dinți sau îngrijorările legate de sănătatea ta orală te pot ține noaptea treaz. Un dentist va urmări tot ce se petrece în cavitatea ta orală și te va ajuta cu durerile și disconfortul simțite. Toate aceste lucruri vor contribui la liniștea ta și te vor face să nu te mai gândești la cât de gravă poate o problemă să fie.

  1. Un zâmbet frumos

Poate pare un avantaj superficial al vizitelor periodice la dentist, dar, de fapt, vine cu beneficii mai profunde. Cu siguranță, toată lumea este de acord că un zâmbet frumos este o super calitate. 

Dinții aceia cât mai aproape de alb se obțin doar prin curățări regulate și corecte și urmarea sfaturilor medicului stomatolog cu privire la metodele de îngrijire a danturii. Poate ai nevoie de servicii de ortodonție sau chirurgie dentară. Oricum ar fi, un medic stomatolog te va îndruma în direcția potrivită, spre un zâmbet frumos ce îți va oferi un boost de încredere de sine.

Ești pregătit să beneficiezi de avantajele vizitelor regulate la stomatolog?

Gândește-te la toate avantajele de mai sus și la cât de drastic îți pot schimba opusul acestora zâmbetul și viața. Pune mâna pe telefon sau intră pe site-ul nostru la secțiunea „Contact” și completează formularul de solicitare a unei programări. Te așteptăm la cabinetul stomatologic Sentrumdent Cluj!

Adresă

Avram Iancu Nr. 20 400089 Cluj-Napoca

Număr Telefon

0724 686 368

Adresă Email

contact@sentrumdent.ro