Ai nevoie de un implant dentar în Cluj – Napoca? Sentrumdent îți stă la dispoziție cu o gamă largă de servicii, printre care se numără și cel căutat de tine. Însă, mai întâi de toate, hai să aflăm în ce constă acest „ implant dentar ”, iar mai apoi cum poți ajunge la cabinetul nostru din Cluj – Napoca.
Chirurgia dento-alveolară permite rezolvarea unor probleme complicate ce au ca punct de plecare sistemul dento-maxilar: granuloame apicale, chisturi maxilare, molarii de minte incluși sau semiincluși, caninii incluși, extracții dentare dificile, abcese periosoase cu punct de plecare dentar, tratament chirurgical protetic, tumori benigne, chirurgia parodontală, augmentări osoase, sinus lift, etc….
Acum că am aflat ce presupune un implant dentar, te invităm să ne faci o vizită la cabinetul nostru din Cluj – Napoca, cu scopul de a-ți oferi o consultație personalizată, precum și alte servicii necesare nevoilor și dorințelor tale.
Chirurgia dento-alveolară permite rezolvarea unor probleme complicate ce au ca punct de plecare sistemul dento-maxilar: granuloame apicale, chisturi maxilare, molarii de minte incluși sau semiincluși, caninii incluși, extracții dentare dificile, abcese periosoase cu punct de plecare dentar, tratament chirurgical protetic, tumori benigne, chirurgia parodontală, augmentări osoase, sinus lift, etc. Fă-ti un implant dentar in Cluj – Napoca la cabinetul nostru.
Implantul dentar arată si se simte la fel ca si proprii dinți.
Având o dantură incompletă, dinții restanți produc modificări de poziție cauzând disfuncții fonatorii. Implanturile dentare permit vorbirea fără temeri, fără tulburări de pronunție.
Făcând parte din corp, implanturile dentare elimina disconfortul unei proteze.
Cu o proteza dentara mestecatul unor alimente poate fi dificila, în timp ce cu implanturile dentare se permite consumul alimentelor preferate cu încredere și fără durere.
Implanturile dentare nu necesită prepararea altor dinți la fel ca și in cazul punților dentare. Datorită faptului ca dinții vecini nu sunt șlefuiți pentru a susține implantul, toți dinții proprii sunt păstrați intacți, îmbunătățind (pe termen lung) sănătatea dentară. În plus, implanturile dentare permit accesul aței dentare între dinți, optimizând igiena dentară.
Implanturile dentare sunt foarte durabile și pot tine o perioada îndelungată. Cu o igienă orală corespunzătoare, implanturile dentare persistă întreaga viață.
Proteza dentara este detașabilă, pe când implantul dentar, nu. Având implanturi scăpați de situațiile jenante de a scoate proteza si de adezivi folosiți pentru aceasta.
Cu toate că dinții permanenți ar trebui să ne folosească pe durata întregii vieți, uneori, aceștia sunt extrași si înlocuiți mult prea devreme. Înlocuirea dintelui lipsă este importantă atât atât pentru sănătatea generală cât și pentru sănătatea celorlalți dinți. Atunci când un dinte lipsește se pierde și abilitatea de a mesteca, iar neînlocuirea acestuia poate determina supraerupția, înclinarea sau înghesuirea celorlalți dinți din cavitatea orală. Implantul dentar vine în ajutorul pacienților oferindu-le posibilitatea de a-și înlocui dinții pierduți, recăpătându-și astfel funcțiile masticatorie, fonatorie, estetice și nu în ultimul rând, încrederea în sine. Înlocuirea dinților pierduți cu implanturi este folosit de mai bine de cinci decenii, fiind în continuare considerat o metodă minim invazivă (nu se intervine pe dinții vecini) . Fă-ti un implant dentar in Cluj – Napoca la cabinetul nostru.
Pacienții purtători de proteze totale se plâng de multe ori de instabilitatea protezei, sau că acestea exercita o presiune asupra mucoasei provocând uneori leziuni dureroase. Acest lucru tinde să se agraveze cu timpul, datorită resorbției suportului osos de sub proteze, ele devenind astfel mai puțin retentive fapt ce îngreunează alimentația si fonația, putând sa apară si momente jenante precum desprinderea protezei in momentul strănutului. Acești pacienți pot beneficia cu adevărat de implanturi, deoarece implanturile reduc mobilitatea protezei putând chiar să o elimine complet, de asemenea dispar si zonele dureroase sau ulcerațiile produse de proteză.
Printre opțiunile de tratament se numără:
Pacienții cărora le lipsește unul sau mai mulți dinți au următoarele opțiuni de tratament:
Proteză parțială acrilică (mobilă):
Protezele parțiale au avantajul înlocuirii a mai multor dinți cu o singură proteză cu rezultate foarte rapide. Dezavantajele sunt însă numeroase: o proteză parțială este detașabilă, trebuie scoasă în timpul nopții, poate deveni instabilă, pot fi vizibile sistemele de ancorare pe dinții restanți și poate fi inconfortabilă.
Proteza parțială fixă:
Dacă poziția dinților restanți permite, se pot folosi proteze fixe care, de asemenea, este o soluție rapida însă necesită șlefuirea și devitalizarea dinților vecini. Un alt dezavantaj îl reprezintă igiena mai dificilă precum si susceptibilitatea la boala parodontală a dinților de sub lucrare, iar în cazul in care unul dintre acești dinți trebuie extras, se pierde toată lucrarea protetică.Implanturile dentare:
Cu ajutorul implanturilor se poate înlocui un singur dinte lipsă sau mai mulți. Implanturile păstrează dinții naturali adiacenți intacți si nu împiedica efectuarea vreunui tratament la acest nivel, dacă este necesar. Mai mult decât atât, implanturile facilitează igiena orală , ața dentară poate fi ușor alunecată in spațiul interdentar, exact ca la un dinte natural. Un implant corect poziționat va depăși ca durată toate celelalte tratamente.
Indiferent de numărul de dinți lipsă, cerința minimă pentru plasarea implantului dentar este disponibilitatea înălțimii și a grosimii osoase într-o locație adecvată anatomic. In acest scop se va folosi un CBCT (computer tomograf) care ne dă imagini tridimensionale ale maxilarelor si care ne ajută la plasarea precisă a implantului.
Există puține situații în care intervenția nu este oportună. O contraindicație relativă pentru plasarea implantului ar fi lipsa volumului osos, însă procedurile de augmentare osoasă elimină de multe ori acest impediment.
Deși fumatul nu reprezintă o contraindicație absolută pentru tratamentul implantologic, acesta este un factor care scade rata de succes cu 30%.
Anumiți pacienți cu imunodeficiență nu pot fi candidați pentru intervenții chirurgicale în vederea inserării implanturilor. Pacienții care au urmat un tratament cu bifosfonați (medicamente utilizate pentru tratamentul osteoporozei) ar necesita o evaluare atentă pentru stabilirea posibilităților de tratament.
Pasul 1: Evaluare și planificare Dupa analiza atenta a CBCT-ului (computer tomograf) se va determina posibilitatea introducerii unui implant și se va discuta despre toate riscurile și beneficiile asociate atât a opțiunilor de implantare, cât și a celor de non-implantare. În cazul în care se constată că oferta osoasă este insuficientă, atunci se vor explica si mijloacele de augmentare osoasă care sa permită totuși plasarea unui implant in condiții de siguranță (vezi secțiunea despre augmentarea osoasă). Amprentele dentare sunt adesea necesare pentru a evalua ocluzia (mușcătura dinților). Aceste modele permit, de asemenea, fabricarea unui ghid chirurgical care ne ajută în ghidarea inserării implanturilor în cea mai potrivită poziție. În mod alternativ, după caz, se poate folosi un ghid chirurgical generat de calculator .
Pasul 2: Inserarea implantului Implanturile se inseră după protocoale specifice fiecărui tip de implant (MEGAGEN, IMPLANTIUM). Aceasta etapa chirurgicala se desfășoară sub anestezie locală care este suficientă pentru a oferi liniște operatorie atât pacientului cât și medicului. În această etapă pot fi folosite ghiduri chirurgicale personalizate pentru optimizarea și eficientizarea plasării implanturilor.Metoda în două etape (Two-staged approach): în acest scenariu, implantul este plasat în os,iar țesutul moale este suturat peste el. Implantul este lăsat să se vindece (osteointegreze) în acest mod timp de 3 luni. După 3 luni, implantul este descoperit și după o perioadă scurtă de vindecare a țesuturilor moi, se poate continua cu confecționarea dinților deasupra implanturilor.
Metoda într-o singură etapă (Single-stage approach): implantul este plasat în os,iar țesutul moale este fixat în jurul (nu peste) implantului. Acest lucru permite țesutului moale să se vindece în același timp cu osteointegrarea. Astfel, nu este nevoie de o a doua intervenție și implantul poate fi încărcat mai devreme decât în abordarea în două etape. Pentru aceasta abordare se va folosi preferențial sistemul de implanturi ANYRIDGE (MEGAGEN), care, datorita construcției revoluționare, permite restaurari imediate si cu rate de succes de 98%.
Pasul 3: după inserarea implantului Dacă se efectuează o abordare într-o singură etapă, nu este necesară intervenția chirurgicală suplimentară. Implantul este verificat pentru în ceea ce privește integrarea și stabilitatea acestuia între săptămânile 4-8 postoperator. Pacientul se întoarce apoi la medicul dentist pentru fabricarea noilor dinți. Dacă se folosește o abordare în două etape, este necesară o a doua procedură minoră în intervalul de timp de 8-16 săptămâni. Implantul este descoperit, iar țesutul moale din jur trebuie să se vindece încă 2-4 săptămâni înainte de restaurarea de către medicul dentist.
Avram Iancu Nr. 20 400089 Cluj-Napoca
0724 686 368
contact@sentrumdent.ro
Denumire juridică: Prodan V. Lavinia Cristina - Cabinet Medical Medicină Dentară, Ortodonție și Ortopedie Dento-Facială