Tratament carii dentare

Cariile dentare reprezintă una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni dentare și, din păcate, una dintre cele mai neglijate probleme ce apar la nivelul danturii. Deși tratarea cariilor în stadiu incipient este un procedeu simplu, care nu implică multe eforturi, pacienții ajung să ceară ajutorul medicilor dentiști în momentul în care afecțiunea ajunge să provoace dureri insuportabile.

Câte tipuri de carii dentare există?
Atunci când nu avem o igienă orală adecvată nu putem înlătura placa bacteriană și creăm un mediu favorabil apariției cariilor dentare. Pentru a evita acest lucru, pe lângă o igienă orală la domiciliu realizată corect, recomandarea medicilor dentiști este de a urma un plan de prevenție care include profilaxia dentară de două ori pe an și controlul periodic o dată la 6 luni. Aceste măsuri profilactice permit înlăturarea completă a plăcii bacteriene și a tartrului.

Tipuri de carii dentare:
• Carii pe rădăcina dintelui (apar îndeosebi ca urmare a retracțiilor gingivale)
• Carii pe suprafețele laterale ale dintelui
• Carii pe suprafața de contact (fosete)
• Carii ocluzale (apar pe suprafața de contact a dinților și molarilor)
• Carii interdentare
• Carii secundare (apar sub obturațiile dentare deja executate)

Cum se tratează cariile dentare la adulți și la copii?
Cariile dentare se tratează de către medicul stomatolog, în funcție de stadiul în care acestea se află. Dacă pentru o carie recent apărută se poate realiza o curățare urmată de aplicarea unor soluții speciale cu rol de protecție, pentru o carie ajunsă într-un stadiu avansat trebuie realizată curățarea în profunzime și obturarea cavității cu o plombă din compozit sau incrustație ceramică. Pentru realizarea obturațiilor se poate folosi dacă este necesară anestezia locală, astfel încât pacientul să nu resimtă durere sau disconfort. Când dintele are o carie foarte mare, plombele dentare nu mai sunt suficiente și se folosesc coroanele dentare. În primul rând, se îndepărtează țesutul afectat, apoi se curăță și igienizează zona, se umple cavitatea cu compozit, iar, la final, se aplică coroana dentară. Aceste tratamente se realizează atât la adulți, cât și la copii.

Adresă

Avram Iancu Nr. 20 400089 Cluj-Napoca

Număr Telefon

0724 686 368

Adresă Email

contact@sentrumdent.ro