Biostimulare laser

Biostimulare laser

Biostimularea Laser:

Nestiind despre biostimularea laser, majoritatea pacienților refuză tratamentul stomatologic sau vin cu o foarte mare reținere într-un cabinet stomatologic datorită durerilor care pot sa apară în timpul sau după un tratament stomatologic.
De acum aceste temeri nu mai trebuie sa fie o problemă. Prin BIOSTIMULAREA LASER aceste probleme și multe alte afecțiuni din cavitatea orală pot să dispară.
Prin Biostimulare LASER procesul de vindecare a diverselor leziuni din cavitatea orală este grăbit, iar durerea se diminueaza sau chiar dispare. Când se poate folosi Biostimularea?

De cele mai multe ori pacientul își anulează programarea la medicul dentist datorită unui herpes. Acesta provoacă durere și nu permite deschiderea maximă a gurii. Acum acest lucru nu mai trebuie să fie o problemă. De acum pacientii se pot programa chiar pentru tratarea simptomelor herpetice prin aplicarea LAERU-ului asupra leziunii herpetice, acesta diminuând durerea și accelerând vindecarea leziunii. Ședința de laser este indicat să se facă în primele stadii ale herpesului, chiar și înainte de apariția leziunii, atunci când pacientul simte doar că urmează să se producă un herpes. Astfel herpesul poate să nu mai erupă sau să aibă o vindecare mult mai rapidă. În plus, prin biostimulare, virusul herpetic se inactivează și astfel organismul are posibilitatea de a lupta împotriva lui, iar apariția unei leziuni herpetice să fie din ce în ce mai rară.

LASER-ul se aplică la nivelul sinusurilor maxilare și ajută la scăderea senzației de presiune asociată cu această afectiune și ajută la drenajul sinusurilor.

Nevralgia trigeminala Simptomul principal al nevralgiei trigeminale este durerea cu caracterele ei specifice: durere intensă (asemanatoare unui curent electric), însoțită de o senzație de smulgere a țesuturilor regiunii interesate, și are început și sfârșit brusc. Această durere poate apărea spontan sau poate fi stimulată de anumiți stimuli: aer rece, spălatul feței, masticația, fonația, etc. Simptomatologia acestui tip de nevralgie poate fi mult diminuată cu ajutorul LASER-ului.

Pentru a scădea disconfortul specific tratamentelor de canal, aplicarea LASER-ului la nivelul rădăcinilor dentare după finalizarea obturației de canal este recomandată.

Aplicarea LASER-ului pe aftele bucale, mai ales în stadiul de debut, ajută la reducerea durerii și poate preveni reapariția lor în aceași zonă.

Aplicarea LASER-ului pe plaga post-extracțională și de-a lungul liniei de sutură scade sângerarea în prima fază. Ulterior contribuie la scăderea durerii post-extracționale, și în final să promoveze vindecarea rapidă prin creșterea circulației sangvine.

Aplicată înainte și după inserarea unui implant, biostimularea LASER ajută la osteointegrarea mai rapidă, implicit la reformarea osoasă și în același timp, scade durerea post-intervențională

Aplicată în parodontologie, ea este folosita pentru a accelera procesul de revascularizare a gingiilor și a parodonțiului. În fazele inițiale, LASER-ul scade fuxul sangvin către zona supusă intervenției parodontale pentru a favoriza formarea cheagului de sange, dar apoi crește microcirculația sangvină pentru a grabi procesul de vindecare.

Trismusul (deschiderea limitată a gurii), artroza și durerile articulare sunt doar câteva dintre afecțiunile ATM și pot fi extrem de neplăcute pentru pacient. Aceste afecțiuni pot să fie un motiv pentru a evita cabinetul stomatologic. Însă acum, prin terapie cu LASER, durerile specifice vor fi mult diminuate și mobilitatea articulației va crește. Astfel, și vizitele la stomatolog vor fi mai plăcute, întrucât medicul va putea să iși efectueze manoperele, fără ca pacientul să sufere.

Parestezia reprezintă senzația de întepătură sau amorțeală – senzația că anestezia nu trece, și poate apărea după o intervenție chirurgicală (în special după extracția molarilor de minte, dar nu numai). În cele mai multe cazuri, această senzație de amorțeală este tranzitorie și trece fără niciun tratament. În alte cazuri însa, ea persistă un timp îndelungat. Biostimularea LASER reușește să trateze această afecțiune prin aplicarea luminii pe traiectul nervului afectat, astfel încât parestezia să dispară complet sau să se amelioreze. Se recomandă ca acest tratament să fie aplicat imediat după o intervenție chirurgicală mai amplă sau la apariția primelor simptome post-chirurgicale.

Unul din cele mai frecvente motive ale pacienților pentru a refuza purtarea unui aparat dentar este durerea bine cunoscută ce apare după activarea aparatului. Din fericire, pacienții noștri beneficiază de biostimulare LASER după fiecare activare a aparatului dentar, astfel durerile specifice acestui tratament se diminuează. În același timp, datorită efectului luminii LASER asupra ligamentelor parodontale, tratamentul ortodontic va fi mai scurt.

Acest tip de sensibilitate apare în cazul dinților cu retracții gingivale masive, când rădăcina dentară este descoperită și în cazul dinților cu distructii masive. Datorită biostimulării, pacienții noștri au mult mai puține dureri post-operative și necesită mai puține devitalizări dentare (tratamente de canal).

Adresă

Avram Iancu Nr. 20 400089 Cluj-Napoca

Număr Telefon

0724 686 368

Adresă Email

contact@sentrumdent.ro

Denumire juridică: Prodan V. Lavinia Cristina - Cabinet Medical Medicină Dentară, Ortodonție și Ortopedie Dento-Facială